Pravila natjecanja

Članak 1.

 1. Svi natjecatelji moraju imati 18 godina.
 2. Natjecatelji mlađi od 18 godina mogu se natjecati jedino uz pratnju punoljetne osobe koja je odgovorna za maloljetnog natjecatelja.
 3. Punoljetne osobe odgovorne za maloljetne natjecatelje dužni su potpisati dokument o odgovornosti za maloljetnu osobu.
 4. Svi natjecatelji svojom prijavom izravno su suglasni da će se natjecati na vlastitu odgovornost i da su upoznati sa pravilima utrke kojih će se pridržavati radi osobne i sigurnosti ostalih natjecatelja i organizatora te da su upoznati sa mogućim rizicima koje ovo natjecanje sadrži
 5. Svojom prijavom natjecatelji se odriču mogućnosti prenošenja odgovornosti na organizatora utrke bilo prema natjecateljima ili trećim osobama.
 6. Organizator nije odgovoran za bilo kakvo oštećenje opreme ili za izgubljene/ukradene stvari natjecatelja tijekom natjecanja.
 7. Svi natjecatelji koji se natječu na utrci moraju biti zdravstveno osigurani.

Članak 2.

Na trail utrci natjecatelji se mogu natjecati u dvije kategorije: lagana (11 km) i srednje zahtijevna (24 km).

Članak 3.

 1. Natjecatelji se prijavljuju na utrku putem službene web stranice utrke: https://www.stotinka.hr/hrv
 2. Prijave su određene krajnjim datumom na web stranici utrke. Prijava za sudjelovanje na utrci se smatra važećom kada se natjecatelj PRIJAVI I PLATI STARTNINU do krajnjeg datuma kojeg je odredio organizator utrke.
 3. Prijava i uplata startnine nisu moguće nakon krajnjeg datuma kojeg odredi organizator, kao ni prijave i uplate na sam dan utrke.
 4. Postupak registracije:BLUE i GREEN utrka:   Registracija se vrši na web stranici https://www.stotinka.hr/hrv, potrebno je odabrati željenu kategoriju utrke zatim PRIJAVA NA UTRKU i unijeti tražene podatke i kliknuti ”pošalji”. Sljedeći korak je uplata startnine na žiro račun organizatora (članak 3. točka 5.)MINI EMILI:

  Prijave na Mini Emili dječju utrku vrše se isključivo putem email: info@visitkolan.hr i uplatom startnine u iznosu od 10,00 € na žiro račun organizatora (članak 3. točka 5.). U emailu je potrebno navesti ime i prezime natjecatelja kao i ime i prezime roditelja koji će biti u pratnji (za djecu mlađu od 7 godina) te datum i godinu rođenja natjecatelja.

 5. Sljedeći korak je uplata startnine na račun organizatora. Startninu je moguće uplatiti isključivo na žiro račun organizatora:
  • Turistička zajednica Općine Kolan, Trg kralja Tomislav 6, 23251 Kolan
  • IBAN: HR9723400091110187345
  • SWIFT: PBZGHR2X
  • Model plaćanja: HR00 ili HR02
  • Opis plaćanja: Ime i prezime natjecatelja + kategorija utrke
  • Privredna banka Zagreb d.d., Radnička cesta 50, 10 000 Zagreb
 6. Ukoliko natjecatelj uplati startninu, a ne prijavi se, prijava nije važeća. Organizator nema mogućnosti saznati kontakt podatke bez obavljene prijave te se takvi predmeti neće obrađivati.
 7. Ukoliko se natjecatelj prijavi, a ne uplati startninu do datuma kojeg je odredio organizator, prijava nije važeća.
 8. Po primitku uplate organizator označava prijavljenog natjecatelja u sustav da je startnina plaćena te je ovim korakom natjecatelj službeno registriran. Svoj status možete provjeriti na web stranicama
  1. BLUE staza https://stotinka.hr/hrv/utrka/5285/popis_prijavljenih
  2. GREEN staza https://stotinka.hr/hrv/utrka/5286/popis_prijavljenih
 9. U slučaju otkazivanja utrke od strane organizatora zbog nepredviđenih okolnosti utrka se prebacuje na idući dan. U slučaju da se utraka ne može održati ni idući dan, natjecatelj ne može ostvariti povrat startnine, ali može dobiti svoj natjecateljski paket.
 10. Startnina se ne može prebaciti na sljedeću godinu.
 11. Ako se natjecatelj prijvi i uplati startninu, a potom odustane od natjecanja organizator vraća 30% uplaćenog iznosa ali do datuma kojeg je odredio organizator. Nakon proteka datuma, organizator nije dužan vratiti uplaćenu startninu.

OBAVEZNA OPREMA

Članak 4.

 1. Natjecateljima je osiguran profil staze na web stranici utrke radi osobnog plana trčanja (nije ga potrebno nositi na utrku).
 2. Natjecatelji su dužni imati propisanu obaveznu opremu tijekom natjecanja.
 3. Svi oni koji ne budu imali potrebnu opremu neće se moći natjecati i to bez obzira na valjanu prijavu i uplatu startnine. Sigurnost natjecatelja je najavažnija.
 4. Na službenoj web stranici utrke (pod obavezna oprema) naveden je podatak koju vrstu opreme je potrebno ponijeti.
 5. Organizator pridržava sva prava provjere sadržaja obavezne opreme bilo kojeg natjecatelja u bilo koje vrijeme, a obavezno prije starta utrke. Svi oni koji ne budu imali obaveznu opremu, isključiti će se sa natjecanja bez obzira na vežeću prijavu i uplatu startnine.

OSNOVNA OBAVEZNA OPREMA UKLJUČUJE SLJEDEĆE:  

– ISTAKNUTI STARTNI BROJ. Svi oni natjecatelji koji nemaju istaknuti startni broja (pozicija naprijed na prsa ili nogu) automatski će se isključiti iz natjecanja, odnosno biti će diskvalificirani ako se zateknu na stazi bez startnog broja.

 • Napunjen i upaljen mobitel (nosite sa sobom onaj broj telefona koji ste unijeli u prijavi)
 • Race Card (organizator osigurava karticu unutar natjecateljskog paketa na kojoj je istaknut kontakt u slučaju nesreće i u slučaju odustajanja. Svi oni koji se ne jave organizatoru da su odustali ili se ne jave na cilj, trajno će im se zabraniti natjecanje u bilo kojoj utrci u organizaciji Turističke zajednice Općine Kolan.
 • Komplet prve pomoći: flasteri x 2, sterilna gaza x 2, elastični zavoj x 1
 • Zviždaljka
 • Obuća i odjeća prilagođena terenu i vremenskim uvjetima.
 • Boca s vodom mi. 0,5 L. Boca vam služi za nadopunu vode ili iso drinka na okrijepnim stanicama kako bi uklonili korištenje jednokratnih plastičnih čaša.

Organizator zadržava sva prava provjere obavezne opreme bilo kojeg natjecatelja u bilo koje vrijeme, a obavezno prije starta utrke. Svi oni koji ne budu imali obaveznu osnovnu opremu, isključit će se sa natjecanja bez obzira na važeću prijavu i uplatu startnine.

ODUSTAJANJE I OZLJEDE

Članak 5.

 1. Natjecatelji mogu odustati tijekom cijele utrke.
 2. Svi natjecatelji koji odustanu tijekom natjecanja, dužni su se javiti organizatoru (kontakt se nalazi na Race Card-u).
 3. Ukoliko natjecatelj odustaje zbog ozljede najprije se javlja organizatori koji će u kratkom roku obavijestiti i organizrati pomoć. Molimo imajte na umu da ne zovete člana obitelji i slično prije nego kontaktirate organizatora kako bi u što kraćem roku osigurali pomoć na terenu.

OBAVEZNI DOKUMENTI

Članak 6.

Natjecatelji su dužni imati sljeddeće dokument ili njihove kopije:

 • osobna iskaznica
 • potvrda o zdravstvenom osiguranju

Organizator nije dužan provjeravati ima li natjecatelj obavezne dokument. Ovi dokumenti su važni za vas u slučaju nesreće.

MJERENJE VREMENA

Članak 7.

 1. Vrijeme se počinje mjeriti sa znakom starta te se zaustavlja prolaskom kroz ciljnu liniju.
 2. Službeni mjerilac vremena je tvrta Stotinka d.o.o..
 3. Vrijeme za dolazak na kontrolne točke i na cilj je određen pisanim instrukcijama.
 4. Dolazak na kontrolnu točku ili cilj poslije limitiranog vremena se vodi kao diskvalifikacija.

PRAVILA DISKVALIFIKACIJE

Članak 8.

 1. Nepridržavanje, ignoriranje ili nijekanje Pravila i propisa najecanja.
 2. Neistaknuti startni broj i ne posjedovanje obavezne opreme.
 3. Nepoštivanje pisanih uputa utrke.
 4. Nesportsko ponašanje koje ugrožava ili dovodi u pitanje reputaciju natjecanja te uništava privatnu imovinu ili imovinu organizatora kao i neprimjereno ponašanje prema organizatoru.
 5. Nemogućnost nastavka utrke iz bilo kojeg razloga.
 6. Korištenje zabranjenih puteva, zabranjene opreme te primanje pomoći sa strane.
 7. Korištenje bilo kakvih prijevoznih sredstava.
 8. Bilo kakva promjena oznaka na pojedinim dijelovima staze, postavljenih od strane organizatora utrke radi sigurnosti natjecatelje.
 9. Dolazak na kontrolnu točku ili cilj poslije postavljenog limita.
 10. Oragnizator utrke je jedina ovlaštena osoba koja odlučuje o ukupnom vremenu natjecanja, diskvalifikaciji i/ili dodavanju penala.

PROMJENA STAZE

Članak 9.

Organizator zadržava sva prava promjene redosljeda kontrolnih točaka te može skratiti vrijeme i dužinu trajanja utrke ako to nalažu objektivne okolinosi (vremenske prilike i sl.) i ukoliko je ugrožena sigurnost natjecatelja.

ZAŠTITA PRIRODE

Članak 10.

 1. Natjecatelji tijekom utrke na smiju paliti vatru, zagađivati okoliš te uništavati floru i daunu.
 2. Natjecatelji ne smiju bacati otpad već su obavezni otpad nositi sa sobom.
 3. Zabranjeno je odlaganje smeća na bilo kojoj lokaciji između starta i utrke.
 4. Za svako nepoštivanje navedenih pravila natjecatelj će biti diskvalificiran.

SIGURNOST

Članak 11.

 1. Radi osobne sigurnosti svi natjecatelji obavezni su nositi propisanu opremu koju propisuje organizator te su dužni pročitati sve informacije o utrci koje se nalaze na službenoj web stranici utrke.
 2. Natjecatelji su dužni pridržavati se svih pravila i propisa utrke kao i posebnih uputa od strane organizatora.
 3. U slučaju povrede, poziv u pomoć treba ostvariti putem mobitela. Ako to nije moguće za poziv u pomoć treba koristiti zviždaljku, ogledalo.
 4. U slučaju teže ozljede ili životne opasnosti nekog od natjecatelja, ostali natjecatelji su dužni pomoći po pravilima o pružanju prve pomoći.
 5. Organizator utrke ne garantira spašavanje ozljeđenog u brzom vremenskom periodu zbog nepristupačnosti terena ili mogućih nepovoljnih vremenskoh uvjeta.
 6. Organizator utrke ima pravo ne dopustiti dalljnje napredovanje i natjecanje ukoliko smatra da bi to ugrožavalo sigurnost natjecatelja ili samog natjecanja.
 7. Način dozivanja u pomoć: bljeskanjem, zviždanjem, vikanjem (6 x u minuti/svakih 10 sekundi). Odgovor 3 x u miniuti/svakih 20 sekundi. Nakon 1 minute pauze unesrećeni potvrđuje 1 dugim signalom.

PRIGOVORI I ŽALBE

Članak 12.

 1. Svi prigovori i žalbe moraju se prosljediti organizatoru utrke u pisanom obliku po završetku natjecanja i to najkasnije 24h nakon završetka utrke.
 2. Organizator je dužan odgovoriti na žalbu/prigovor u roku od 5 dana nakon primljene žalbe/prigovora.

SUGLASNOST O MEDIJSKOJ SLOBODI

Članak 13.

 1. Prijavom na natjecanje, natjecatelji su suglasni da cjelokupni snimljeni filmski i fotografski materijal može biti javno prikazan i korišten u promotivne svrhe utrke.
 2. Organizator natjecanja pridržava sva prava za korištene, kopiranje i distribuiranje svih snimljenih video i foto materijala.

Organaizator utrke: Turistička zajednica općine Kolan

Hrvatski
gdpr-image
Ova Internet stranica te njezine on-line usluge mogu koristiti kolačiće radi poboljšanja usluga. Odluka o dopuštanju korištenja kolačića na Internet stranici u potpunosti je vaša. Treba napomenuti da Internet stranica funkcionira optimalno samo ako je omogućeno korištenje kolačića, stoga savjetujemo da prihvatite korištenje koloačića.