Kolan, otok Pag

Kolan je pitoreskno selo smješteno u brdu koje se pruža iznad samog mjesta i Kolanjskog polja u podnožju, te je dom delicije zvane paški sir, dobro poznat gurmanima diljem svijeta.

 Na samom rubu Kolanjskog polja, smjestilo se Kolanjsko blato, ornitološki rezervat, močvarno stanište koje se ističe bogatstvom i raznolikošću ptičjeg svijeta. Kroz polje se prostiru  i biciklističke i pješačke staze koje nude uživanje u prirodnim ljepotama, ali i onima napravljenima ljudskom rukom poput suhozida, crkve sv. Jerolima iz 15. stoljeća i bunara iz rimskog razdoblja.

Uz biciklističke i pješačke staze, jako je popularna i treking staza na najviši vrh otoka Paga, Sv. Vid.

Za osvježenje u ljetnim mjesecima u blizini Kolana nalaze se i pješčane plaže Sv. Duh, Čista i Prnjica, dok se šljunčane plaže prostiru trokilometarskom obalom mjesta Mandre. Turističko središte općine Kolan, prirodna je luka na zapadnom, zelenom dijelu otoka. Cijelo mjesto gleda na susjedne otočiće Skrdu i Maun te veće otoke Olib i Silba do kojih možete otići na jednodnevni izlet. Kroz cijelo mjesto, duž obale, prostire se šetnica uz koju se nalaze brojni kafići i restorani koji nude uživanje u lokalnim specijalitetima, ali i svježoj ribi i morskim plodovima. Šetnica vodi sve do plaže Girenice, uvale u kojoj možete pronaći zaklon od sunca i ljetne vreve.

Za one željne dobrog provoda, tu je plaža Katarelac, stvorena za danonoćnu zabavu, te se uz kupanje i sunčanje nude aktivnosti poput skijanja na vodi, vožnje jet skya, bungee jumpinga, popularnih „banana“ te pedalina.

Bilo da želite samo uživati u hrani, bilo u bisernom moru, biti aktivni ili pak sve navedeno - otok Pag je nezaobilazna destinacija.

Hrvatski
gdpr-image
Ova Internet stranica te njezine on-line usluge mogu koristiti kolačiće radi poboljšanja usluga. Odluka o dopuštanju korištenja kolačića na Internet stranici u potpunosti je vaša. Treba napomenuti da Internet stranica funkcionira optimalno samo ako je omogućeno korištenje kolačića, stoga savjetujemo da prihvatite korištenje koloačića.